J.M Ruijsenaars

Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars b.v. en Ruijs­‐Bouw b.v.
Aannemer voor nieuwbouw, onderhoud en verbouw


Je badkamer verbouwen stappenplan J.M. RUIJSENAARS


Het is tijd, de hoogste tijd om een nieuwe badkamer aan te schaffen. Je kan er niet langer meer omheen, de oude pracht en praal is nu toch echt aan vervanging toe. Eén van de optie die je hebt, is om een complete kant en klare badkamer te kopen bij een badkamerspeciaalzaak en deze door hun te laten installeren. Het is makkelijk, kost niet veel tijd en je hebt meteen het hele pakket. Toch is het wel een badkamer waar je weer enkele jaren mee door moet en het is misschien dan ook wel leuk om echt zelf je badkamer samen te stellen. Als het dan toch moet, doe het dan goed. Nieuw sanitair uitzoeken vergt een paar stappen. Neem rustig de tijd om deze stappen langs te lopen, want een nieuwe badkamer is een grote beslissing. Zo moet je bijvoorbeeld voor jezelf beslissen of je het door de badkamerspeciaalzaak laat bezorgen of dat je bij een autoverhuur bedrijf zelf een bus huurt en zelf bepaalt hoe laat en wanneer je spullen in je badkamer staan.

Stijl


Zoals net ook al kort benoemd, hoef je dus niet per se een kant en klare badkamer uit te kiezen maar kun je zelf eentje samenstellen. Het leuke hieraan is dat je meerdere stijlen kunt combineren en zo voor jezelf een unieke badkamer creëert. Toch kun je niet zomaar alles bij elkaar zoeken, het moet in zijn geheel nog wel een beetje bij elkaar passen. Ga dus verschillende catalogussen bij langs en knip en/of print de leuke items uit. Deze kun je dan als het ware op een moodboard beetje bij elkaar leggen en kun je een selectie voor jezelf maken wat wel leuk bij elkaar past en wat niet. Wanneer je dan jouw ideale badkamer hebt samengesteld op jouw moodboard, kun je dit gemakkelijk aan de verkoper laten zien en hij/zij heeft meteen een goed beeld van jouw wensen.

Onderzoek

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt. Bij welke badkamerzaak ga je nou daadwerkelijk je spullen aanschaffen? En is het wel één zaak of zijn het meerdere? Of het nou bij één of meerdere zaken is, het is altijd belangrijk om thuis goed onderzoek te doen naar de zaken waar je mooi sanitair hebt gevonden. Onderwerpen als garantie, houdbaarheid en vriendelijkheid zijn best belangrijk om je even in te verdiepen. Mocht er namelijk iets mis zijn met je nieuwe badkamer, terwijl je hem net hebt geïnstalleerd is het wel zo fijn dat de badkamerspeciaalzaak jou tegemoet komt. Je weet al wat voor spullen je wil, dus als jij je niet lekker voelt bij een bedrijf dan zoek je gewoon nog even verder!

Het ophalen

Eenmaal klaar om je spullen op te halen, kun je dus zelf een busje huren en het sanitair zelf thuis afleveren of het door de zaak laten bezorgen. Wanneer je bij meerdere badkamerzaken spullen hebt uitgezocht, is het goedkoper om zelf een bus te huren en het sanitair zelf op te halen. Zo heb je alles in één keer in huis en hoef je niet te wachten totdat zij het komen bezorgen. Mocht je nu wel maar bij één zaak al je badkamer spullen hebben gehaald dan kun je het ook laten bezorgen. Echter, je bent dan wel gebonden aan een langere levertijd en je moet wachten totdat zij het bij jou hebben geleverd. Daar staat vaak wel tegenover dat de bezorgers ook de spullen zelf in je badkamer brengen en soms ook plaatsen.

Het plaatsen

Mocht het sanitair nou niet geplaatst worden door de desbetreffende zaak (zaken), dan kun je altijd nog een loodgieter bellen. Zij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van sanitair, dus dan weet je tenminste zeker dat het goed aangesloten wordt. Tadaa, daar is ie dan! Je nieuwe badkamer. Wanneer je deze stappen volgt is het uitzoeken van nieuw sanitair een fluitje van een cent!