J.M Ruijsenaars

Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars b.v. en Ruijs­‐Bouw b.v.
Aannemer voor nieuwbouw, onderhoud en verbouw


Loodgieter Services Riool Inspectie en Reparatie J.M. RUIJSENAARS


Loodgieter Services: Riool Inspectie en Reparatie

 

Weet je of je een loodgieter nodig hebt om je riool te controleren? Mocht er een probleem zijn, hoe kom je er dan achter? Het is belangrijk om een professioneel in te huren om de pijpen te controleren en om ervoor te zorgen dat er geen kwesties zijn die opgelost moeten worden. Mochten er problemen zijn, is het belangrijk om de reparatie zo snel mogelijk uit te voeren om later grote kosten te besparen.

 

Inspecties

 

De loodgieter kan met behulp van een kleine camera in je rioolpijpen kijken. Het laat problemen zien die opgelost moet worden en laat ook zien hoe zeer de pijpen verstopt zitten. Dit kan een professioneel helpen om te bepalen of er werk gedaan moet worden aan de pijpen. Zijn er geen problemen, dan heeft de huiseigenaar gemoedsrust over de status van zijn of haar riolering.

 

Bel een lokale loodgieter op om een afspraak te boeken voor een inspectie. Je zult thuis aanwezig moeten zijn voor deze service, en wanneer het werk gedaan is, wil je aanwezig zijn om uit te kunnen vinden wat de professioneel gevonden heeft. Mocht er werk gedaan moeten worden, dan is het ook een goed idee om afhankelijk van de ernst de volgende afspraak te boeken voor de reparatie.

 

Reparatie of Vervanging

 

Het is onmogelijk dat je reparaties aan je riolering zelf kunt uitvoeren. Dit is alleen een taak voor professionele loodgieters. Er zijn verschillende soort problemen die veroorzaakt kunnen worden door een verstopping, en wanneer deze niet opgelost is dan kun je op een vieze situatie in de toekomst rekenen. Het is belangrijk om uit te zoeken of boomwortels ook een probleem vormen, en ook of er restanten zijn die niet helemaal door de pijpen kunnen vloeien.

 

Moet er een rioleringspijp vervangen worden, dan zijn er twee manieren waarop dit gedaan kan worden. Er kan een geul gegraven worden in een groot gedeelte van de (voor)tuin zodat de nieuwe pijpen gelegd kunnen worden. Dit is zeer onhandig en kan veel overlast veroorzaken voor de omliggende omgeving, inclusief naaste buren. Een andere optie is om geen geul te graven. In plaats daarvan wordt er een gat gegraven aan één kant van de pijp, en een andere aan de andere kant. Vanuit deze gaten worden de pijpen gelegd zodat er geen noodzaak is om een geul te graven.

 

Bezoek onze website voor meer informatie: de loodgieter met nooddienst uit Eindhoven