J.M Ruijsenaars

Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars b.v. en Ruijs­‐Bouw b.v.
Aannemer voor nieuwbouw, onderhoud en verbouw


Lekkage in beton opsporen. J.M. RUIJSENAARSHoe spoor je een lekkage op in het beton? Dat lijkt een ingewikkelde zware klus waarbij je algauw denkt aan het openbreken van het beton op zoek naar de lekkage. Je moet wel heel veel geluk hebben wanneer je direct bij het lekkage punt zit. Kun je de lekkage in het beton op een eenvoudige manier opsporen? Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Geavanceerde apparatuur
Voor het opsporen van lekkage in het beton bestaan geavanceerde apparatuur. Hiermee spoor je de lekkage in het beton gericht op. Dit gebeurt door middel van verkleiningstechnieken en uitsluit technieken. Hiermee wordt vastgesteld waar de lekkage zich bevindt, daarna wordt met andere technieken nog specifieker gewerkt om het lekkage punt te vinden. Hierdoor hoeft er minder beton opengebroken te worden en blijft de schade beperkt.
Uitbesteden lekkage opsporen in beton
Het opsporen van lekkage in beton kun je over laten aan vakmensen. Lekkage in het beton kun je niet zomaar vinden. Bij het opsporen van die lekkage heb je een professionele lekdetectie nodig. Echte vakmensen zijn in bezit van een geavanceerde apparatuur, terwijl jezelf zonder dat apparatuur een hoop sloopwerk moet verrichten. Bij uitbesteding van het opsporen van een lekkage in beton kun je rekenen op het specifiek opsporen van de lekkage zonder teveel sloopwerk en krijg je vakkundige reparatie. Wanneer je het uitbesteed scheelt het je een hoop zorgen over de werkzaamheden. Na de reparatie van de lekkage in het beton wordt het netjes afgewerkt en lijkt het alsof er nooit een lekkage geweest is. Je kunt online contact opnemen met vakmensen die de lekkage in het beton voor je opsporen en repareren. Je kunt bij je verzekering navragen of je hiervoor verzekerd bent.
Zelf een lekkage in het beton opsporen?
Wil je de lekkage in het beton liever zelf opsporen, hoe moet je dat dan doen? In een betonnen muur ontstaan lekkages door verschillende oorzaken. De oorzaak van deze lekkages weten is natuurlijk het belangrijkste. Meestal is het een beschadigde leiding die door de muur loopt. Het water wordt zichtbaar doordat dit in de muur trekt, maar het is lang niet altijd zichtbaar. Het is specialistische werk en kun je beter niet zelf doen, omdat het een hoop sloopwerk scheelt en jezelf niet over de juiste geavanceerde apparatuur bezit. Deze kun je eventueel huren, maar dan moet je wel weten hoe je deze goed moet gebruiken. Je kunt online bedrijven vinden waarbij je een lekkagedetectie apparatuur kunt huren en advies met uitgebreide uitleg krijgen.
Lekdetectie apparatuur Er bestaan verschillende lekdetectie apparatuur. Je kunt een lekkage opsporen door middel van:

Thermografische (infrarood) camera
Ultrasone trillingen
Een thermografische camera meet temperatuurverschillen waardoor de lekkage van warmte- en waterlekken te traceren zijn. De thermografische camera kan ook over infraroodlicht beschikken, hiermee wordt het temperatuurverschil direct zichtbaar. Ultrasone trilling geven de geluidsgolven weer door middel van een zender naar de ontvanger. In plaatst van het zelf doen kun je beter professionele hulp vragen.

Bron: Renovatienieuws