J.M Ruijsenaars

Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars b.v. en Ruijs­‐Bouw b.v.
Aannemer voor nieuwbouw, onderhoud en verbouw


Hoe overleef ik mijn verbouwing? J.M. RUIJSENAARS


Hoe overleef ik mijn verbouwing?

Verbouwen kan de nodige stress met zich meebrengen. Maar dit hoeft niet per se, zeker niet als je goed voorbereid bent. Ben je van plan binnenkort te verbouwen? En wil je dit zonder te veel gestress en gedoe doen? Lees dan deze blog, zodat je goed voorbereid kan beginnen.

Verbouwen kost veel tijd

Verbouwen is een lang proces. Je begint met het regelen van een aannemer. Heb je net een huis gekocht via een aankoopmakelaar, dan kan hij je vast in contact brengen met een aannemer. Neem de tijd om een goede aannemer te vinden. Vraag desnoods rond bij kennissen en familie of iemand positieve ervaringen heeft met een aannemer. Soms kan een aannemer ook helpen bij het regelen van de juiste bouwvergunningen.

Weet wat je wil

Als je van tevoren precies weet wat je wil en wat de kosten mogen zijn, dan scheelt dat veel verbouwstress. Vaak is het meer dan alleen een muurtje doorbreken. Door samen met de aannemer van te zitten, en duidelijk je plannen en wensen door te nemen, kan hij duidelijk een kosten indicatie geven. Zet van tevoren alle details duidelijk op een rijtje, en bedenk vragen. Dan kunnen jullie er samen achter komen of jouw gewenste verbouwing wellicht helemaal niet mogelijk is. Daarnaast helpt dit ook bij het aanvragen van een verbouw vergunning. Hoe duidelijker je plannen zijn, hoe groter de kans dat er dadelijk een misverstand ontstaat, waardoor de vergunning niet binnen is. Deze stress voorkom je door de plannen goed door te spreken met de aannemer.

Extra kosten

De kosten van de verbouwing beperken zich niet tot de kosten van de aannemer. In de offerte van de aannemer staan de container voor het sloopafval, de kraan voor het uitgraven, en parkeerkosten van de aannemer niet meegenomen. Bezoekjes aan restaurants als de keuken nog niet klaar is, nieuwe meubels, likje verf, het is lastig in te schatten wat de totale kosten zullen zijn. Om dit allemaal te ontwijken, kan je overwegen direct een nieuwbouw woning te kopen via een makelaar. Maar dan ontbreekt de mogelijkheid om het helemaal jouw plekje te maken. Met deze tips ga je helemaal voorbereid je verbouwing in, veel succes met klussen!