J.M Ruijsenaars

Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars b.v. en Ruijs­‐Bouw b.v.
Aannemer voor nieuwbouw, onderhoud en verbouw


Wat is de beste garagedeur? J.M. RUIJSENAARSWat is de beste garagedeur?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen beste garagedeur. Dat komt omdat voor iedereen een andere deur het meest geschikt is. Waar het om gaat, is de manier waarop je garage gebruikt. In dit artikel bespreken we daarom de verschillende manieren waarop je garage kunt gebruiken en welke soort deur daar het beste bij past.

De garage als fietsenstalling gebruiken
Deze manier van gebruik zie je vaak terug bij gezinnen met kinderen die iedere dag op de fiets naar school toe gaan. De garagedeur wordt daardoor intensief gebruikt en de wens is daarom om de garage snel in en uit te kunnen gaan. Garagedeuren die hier goed bij aansluiten, zijn onder andere zijdelingse-, sectionale-, en openslaande garagedeuren. Het voordeel van dit soort deuren, is dat je ze slechts deels hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Dat scheelt tijd en gedoe!

De garage als parkeerplaats gebruiken
Nog altijd gebruiken veel mensen de garage als parkeerplaats voor een auto. Op die manier wordt de auto minder snel vies en staat hij veilig achter slot en grendel. Wanneer je de garage als parkeerplaats gebruikt, is het van belang dat het deurblad van de garage niet tegen de auto aan kan komen op moment dat je hem opent. Deuren die hierin voorzien zijn onder andere sectionale garagedeuren

(https://www.garagedeurspecialist.nl/sectionaal-garagedeur/) en roldeuren. Bij beiden soorten deuren wordt het deurblad verticaal geopend, waardoor het deurblad niet naar buiten toe open kantelt. Het verschil tussen de twee deuren zit hem vooral in uitstraling en prijs. Een sectionale garagedeur is over het algemeen duurder, maar heeft ook een modernere en strakkere uitstraling dan een oprolbare deur.

De garage als een opslagplaats gebruiken
Wanneer je de garage als opslagplaats gebruikt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte in de garage kunnen benutten om spullen op te slaan. Met dit doel voor ogen zijn twee soorten deuren geschikt: roldeuren en openslaande garagedeuren. Roldeuren worden verticaal boven de poort van de garage opgerold. Ze nemen daardoor nauwelijks ruimte in.

Openslaande deuren klappen naar buiten toe open, waardoor het ruimteverlies minimaal is. Het verschil tussen roldeur en openslaande garagedeuren is ook nu de uitstraling en de aanschafprijs. Openslaande deuren zijn vaak duurder, maar hebben daarentegen een mooiere uitstraling dan een roldeur. Bovendien kun je de garage sneller betreden, doordat je slechts een van de twee deurbladen hoeft te openen.

Advies nodig?
Heb je na het lezen van dit artikel toch nog twijfels over welke deur het beste bij jou past? Dan adviseren we je om een bij een speciaalzaak langs te gaan en advies in te winnen zodat je zeker weet dat je het juiste type deur kiest.